Parol Fiyatı ne kadar? Parol Yan Etkileri

Ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlardan biri olan Parol, en kuvvetli ilaçlar kategorisindedir. Kısa sürede ağrıyı kesme özelliğiyle çoğu hasta tarafından ilk tercihtir. Güçlü etkileri olduğu için de mutlaka kontrollü kullanılması gerekir. Parol fiyatı hakkında bilgi vermeden önce ilaçların sadece eczaneden reçete ile alınması gerektiğini belirtmek isteriz.

Reçete ile satılır ve kullanım sırasında bir yan etki görüldüğünde anında kullanma bırakılmalı. İlaç, herkes tarafından bilinen bir ilaç dolayısıyla hemen hemen her evde bulunur. İçerisinde parasetamol bulunur. Bu ilacın etken maddesidir ve ağrıyı kesme, ateşi düşürme özelliğini bünyesinde barındırır. Parol, ağrı hissine yol açan prostoglandin salınımını azaltmış olur.

Etkisi devam ettiği sürece de ağrı duyulmasını engeller. Etkisini 15 dakika içerisinde gösterir ve bu etki 4 saat kadar devam edebilir.

Parol fiyatı ne kadar?” sorusuna geçmeden önce ilacın şu gibi durumlarda da kullanılabileceğini belirtelim:

  • Migren ve diğer baş ağrıları
  • Diş ağrısı
  • Kas ağrıları
  • Grip ve yüksek ateş
  • Enfeksiyonlar
  • Romatizma ağrıları
  • Travma sonucunda oluşan ağrılar

Doğrusu bu ilacın ve diğer bütün ilaçların reçeteli olarak alınmasıdır ve reçetede yazan talimatlara göre kullanılmasıdır. Fakat Parol’u reçetesiz olarak da eczanelerden satın alabilirsiniz.

İçindekiler

Parol Fiyatı Ne Kadar?

Parol fiyatı 500 mg 20 tabletli olanına bakacak olursak yaklaşık olarak 4.50 TL civarında. 500 mg 30 tablet Parol fiyatı ise 7.28 TL’dir. SGK ödeme kapsamında olan ilaçlardan biri. Zaten yalnızca eczanelerde satılabiliyor. Yani hafif ağrılarınız ve orta şiddetteki ağrılarınız için güvenle kullanabileceğiniz bir ilaç. Az önce bahsettiğimiz ana etken maddesi parasetamol, her bir tablette 500 mg bulunur. Ayrıca ilaç içerisinde yardımcı maddeler de bulunur. İçeriği son derece güvenlidir ve etkin maddelerden oluşur.

Parol Kullanım Şekli

Yetişkinler 4-6 saatte bir tablet şeklinde tercih edebilirler. Maksimum günlük doz ise tablet için 6 ile sınırlı. Çocuklarda kullanımında ise oldukça dikkatli davranın. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmiyor ama kullanımına doktor karar verdiyse o zaman tercih edilebilir. Endişe yaratmamak adına yarım tablet de verebilirsiniz. 6 yaşından küçük çocuklarda ise hiç kullanılmaz. Tabletler ağız yolu ile alınır ve tabletlerin alımı sırasında su dışında başka bir sıvı kullanılmaması daha iyidir. Diğer sıvılar ilacın etkisini düşürebilirler. İki tableti aynı anda kullanmayın, alkol ile kullanıldığında da sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Yani ilacı alacakların hassas davranmaları önemlidir.

Parol Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anemili veya kardiyak, renal, pulmoner ya da hepatik hastalıkları olanlar mutlaka doktor kontrolü altında kullanmalıdır. Analjezik ilaçlar ile birlikte kullanılması durumun da yine aynı şekilde doktora danışmak gerekir. Karaciğeri etkileyen ilaç kullanımınız varsa bu durumda da doktor kontrolünde kullanmalısınız. Ağrı şikâyetiniz 5 günün üzerindeyse ateşiniz de 39,5 dereceden fazlaysa muhakkak doktora danışın.

Hamilelik döneminde çok zor durumda kalındığı müddetçe kullanabilirsiniz ama elbette yine doktor reçetesiyle. Emziren annelerin de dikkatli davranması önemli. İçerisindeki etken maddeye yani parasetamole alerjisi olanlar için de sakıncalıdır. İlaç ne olursa olsun öncelikle bir doktordan fikir almak bu hususta önemli. Özel durumu olan kişiler, ilaçların reçete edilmesi kısmında bu durumlarını doktorlarıyla paylaşabilir.

Parol Yan Etkileri

Parol fiyatı uygun olduğu için hastaların en çok başvurduğu ilaçlardan. Fakat kullanmadan önce muhakkak yan etkiler bölümünün okunması gerekir. Parasetamol, yan etkileri ender görülen bir madde olsa da, bazı hastalarda alerjik reaksiyona yol açıyor.

Kaşıntı, mide bulantısı, deride döküntü gibi yan etkiler görülürse ilaç kullanımını kesip doktorunuz ile iletişime geçin. Uzun süre kullanan kişilerde trombositopenik purpura, hemolitik anemi ve agranülositoz görüldüğü bilinmekte. Vücutta aniden ortaya çıkan şiddetli döküntü, kaşıntı ve nefes alamama gibi sorunlar ciddi bir durumdur ihmal edilemez. Bu durumda acil bir şekilde sağlık kurumuna gidin. İşte bu belirtiler, ilaca karşı alerji geliştirildiğinin işaretidir.

Parol Saklama Koşulları

Parol, kutusunda, çocukların ulaşamayacağı yerde, güneş görmeyen bir yerde saklanabilir. Özellikle ilacın prospektüsünün de saklanması gerekli. Son kullanma tarihi geçen ilaçları kullanmayınız. Sağlık kuruluşuna, eczanelere verebilir veya doğru bir şekilde imha edebilirsiniz. Çocuğunuzun bu ilacı aldığını fark ederseniz acilen sağlık kurumlarına ya da Sağlık Bakanlığı hatlarına başvurunuz. Kutu içerisinde açılmış olan tabletleri de asla kullanmayız.

Kaynak: Resim Arek Socha tarafından Pixabay‘a yüklendi.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir