Alkol Fiyatları

Efe Rakı Güncel Fiyatları

Kimileri için eğlence anında, kimileri için akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Evet, rakıdan bahsediyoruz. Toplumda aslan sütü adı ile yer etmiş, ulusal bir içecek haline gelen, içemeyenin erkekliğinden şüphe edildiğini söylettiren anason kokulu alkol. Türk Milleti Cumhuriyetin başlarından beri eskisine nazaran daha çok adını duyduğu bu içeceği en çok Atatürk ile bağdaştırdı. Siyah beyaz videolarda bir elinde sigarası eksik olmayan Mustafa Kemal, diğer elinde rakısını yudumlar, Cumhuriyetin kurucusunun bu anları toplumun hafızasına kazınırdı. Savaşın, on binlerce şehidin acısını bu şekilde yaşar, herkesin sevdiği ancak yalnızlığının baki olduğu Atatürk dertlerini bu şekilde bastırmaya çalışırdı. İşte sırf bu yüzden, özellikle Ege Bölgesi’nden başlamak üzere yurdun dört bir yanında rakı Türklük ile özdeşleşti. Efe Rakı da belki de sırf bu yüzden Ege Bölgesi’ni anımsatan ismi ile piyasaya çıkmış, İzmir’de kurulmuştur. Peki, Efe Rakı Güncel Fiyatları nelerdir?

İçindekiler

Rakı Nasıl Üretilir?

Rakı, Türk Milletinin milli içeceklerinden biri haline gelmiş, özellikle balık tüketimi esnasında sık sık tüketilen, meyhanelerin, balık lokantalarının, balık restoranlarının vazgeçilmezidir. Üretimi için farklı farklı meyveler kullanmak mümkün olsa da Türkiye’de rakı üretiminde en çok kullanılan madde üzümdür. Rakının üretiminde ülkemizde esas alınan üzüme ek olarak anason bitkisinin tohumu eklenir. Kısaca detaylandırmak gerekirse;

  • Tahılların öğütülmesi ile elde edilen nişastanın açığa çıkması
  • Nişastanın sıcak su dolu tanklarda birleştirilerek suya dönüştürülmesi (şekerli)
  • Birçok alkol üretiminde olduğu gibi tatlandırılmış suya etil alkol mayası eklenmesi (Fermantasyon)
  • Fermente edilen üzüm esansı(şıra) içerisine pastörize alkol damıtılması
  • İlave edilen alkole meyan kökü eklenmesi
  • Anason tohumu ile fraksiyonel distilasyon uygulanması
  • Distilasyondan sonra yüksek orandaki alkolü dengelemek adına su eklenmesi

Adımlarını takip ederek ortalama %40 alkol oranında değerlere sahip bir içecek elde edilir. Bu içeceği belirli şartlar altında bir ile iki ay kadar dinlendirerek muhafaza ettikten ve hava ile münasebet kurdurduktan sonra, şişeleme işlemi sağlanabilir.

Rakının Tadı Nasıldır?

Rakı, içerisinde yer alan meyvenin ekstratı ile birlikte yoğunlukla anason içerdiğinden tadı ekşi ile acımtırak arasında, çarpıcı ve mayhoştur. Bu sebeple rakı içilmesi en zor alkollerden biridir. İçerisinde yer alan %40 alkolün de etkisi ile ağır bir tada sahip olan rakı, ülkemizde en çok tüketilen alkollerden biridir.

Rakı Fiyatları Pahalı mı?

Türkiye’de tüm alkol ve tütün ürünlerine son yıllarda yapılan zamlar neticesinde ulaşmak, eskiye nazaran daha zor ve daha masraflıdır. Rakı marka ve üretimine göre fiyatlandırılan ve oldukça pahalı fiyatlara satılan bir alkoldür. Bira ve şarap gibi alkollere göre daha yoğun alkol bulunduran rakı, bu sebeple bu içeceklere göre daha pahalı etiket fiyatlarına sahiptir.

Güncel Efe Rakı Çeşitleri

Efe Rakı’nın birbirinden farklı tür ve şişelemeleri mevcut. Bu sebeple üretilen Efe Rakı’ya göre fiyatlar da değişkenlik göstermekte. Efe Rakı’nın çeşitleri;

  • Gold
  • Kara Efe Serisi
  • Tek İmbik
  • -Sarı Zeybek Serisi
  • Çilingir Ekstra Serisi
  • Organik
  • 5 Yıllık

Olarak 7 kategoriye ayrılmaktadır ve her kategoride 35, 50, 70 ve 100 cc şişeleme mevcuttur.

Efe Rakı Güncel Fiyatlar

Efe Rakı güncel fiyatları, rakı çeşit ve şişeleme türlerine göre değişiyor. Bu fiyatlar;

  • Efe Gold Rakı Fiyatları 75,50 TL ile 199,50 TL arası
  • Efe Kara Efe Serisi 85,50 TL ile 165,00 TL arası
  • Efe Tek İmbik 78 TL ile 201,50 TL arası
  • Efe Sarı Zeybek Serisi 85 TL ile 167,50 TL arası
  • Efe Çilingir Extra Serisi 58,50 TL ile 165,50 TL arası
  • Organik Efe Rakı 155,50 TL arası
  • 5 Yıllık Efe Rakı 300,00 TL arası

Olarak ayrı ayrı her kategori için değişik fiyatlar ile fiyatlandırılmışlardır.

ata tekin

Yorumları Göster

  • yıllar önce tekel özelleştirildiğinde efe rakı hayatımızı girmişti, pr çalışması, medyanın ve reklam gücüyle tepede inme bir şekilde yer açmıştı kendine bu marka, nedense kiminle karşılaşsam sözde tecrübe eden kişiler yarım ağızla bile bile yalan söylediklerini fark ettiğimi bilmelerine ve anlamama rağmen efe rakı hakkında 40 yıllık içiciymişçesine ve tekel özelleştirilmeden önce piyasada alabildiğince çeşit ve markada rakı ürünü varmışçasına memnuniyet belirten yorumlar yapmalarını garipser ve anlamazdım hatta acaba sorun bende mi ben mi yeterli gözleme dayalı bir tecrübem yok diye düşünmüştüm hâlbuki yıllarca yeni rakı denilen her şişesi birbirinden farklı bir rakı ürününü tüketmeye muhtaç kalmış tüketiciler olarak bir anda fabrikasyon özelliklere ve her şişesinin tadının birbiri ile aynı olduğu bir ürün ile karşılaşınca körün istediği bir göz allah vermiş iki göz sözü misalince kendi kendimize mutlu mesut olmuştuk ne var ki kimse efe rakının ilerleyen zaman içinde nazarımda basit olarak sınıflandıracağım yeni rakının standart ürünü ile aynı sınıfta ilk çıkartmış olduğu ürün ile sonraki ürünü arasındaki farkı hatırlamadı, anlayamadı haliyle gözlem yeteneği ve değerlendirme yetisinde yoksun yıllarca yoksunlukla yaşamış ve kapitalizmin hayatta kalmasını sağlayan sözde yeniliklerden biçare olan ulusum kendisini yeni çıkan rakı ürünleri vb diğer konularda işin erbabı ve uzmanı olarak göstermesinden dolayı ne pişmanlıklar ne hatalar girdi hayatımıza

  • dün gece dost meclisinde bir ufak(35 lik) yuvarladığım rakı. tadı güzel, içimi hafif ve en önemlisi hiç baş ağrısı çekmedim. beğendim ben bunu, olmuş bu.

  • rakıda tekirdağ'ı tercih eden birisi olarak dün ilk defa deneyimlediğim ve beğendiğim rakı. uzun süredir rakı içerken en kriterim ertesi gün baş ağrısı yapıp, yapmamasaydı. 6 dublenin ardından diğer güne gayet normal ve sıkıntısız uyandım. arada içilebilir.

  • yaş üzüm,klasik,gold,saki gibi türleri olan rakıdır. ben en çok saki olanını seviyorum. içimi yumuşak sanki daha az şekerli ve sabah uyandığında mide bulantısı ve baş ağrısını hissettirmeyen rakıdır. zamlardan sonra ne oldu fiyatı bilmiyorum. zaten eskişehirde bulamıyoruz sakiyi.

  • yıllardır yeni rakıdan başka bir rakı içmeyen beni bir gecede hayranı yapmıştır. yeni rakının da efe rakının da her türlü gideri var ancak yeni rakıda 4 duble ve fazlasını içerseniz ertesi gün en azından hafif bir baş ağrısı ile uyanırsınız. 4 duble efe rakı ile çok tatlı bir uyku ve sabahında da zinde ve baş ağrısız uyandım. teşekkürler efe rakı.

Paylaş
Tarafından yayınlandı
ata tekin

Son Yazılar

Yamaç Paraşütü Güncel Fiyatı 2020

İnsanlar son zamanlarda aktivitelere büyük önem göstermeye başlamışlardır. Kendi karakterlerine uygun ve sevecekleri işlere ve…

4 sene Önce

Keratin Bakım Fiyatı 2020

Hava kirliliği, saç stilistleri, saç boyaları dediğimizde saçlarımız her gün yıpranmaktadır. Saçlarımızın bu kadar çok…

4 sene Önce

Arveles Fiyatı, Yan Etkileri ve Arveles Kullanım Dozu

Özellikle vücutta oluşan hasar ve yaralanmalar sonucunda meydana gelen ağrı ve iltihaplanmalarda, arveles ilacı yaygın…

4 sene Önce

Prospan Fiyatı Prospan Şurup Ne Kadar?

Öksürük ve soğuk algınlığı Türk ailelerinde kolayca yayılır. Günümüzde Prospan Fiyatı unsuru ile gündeme gelen…

4 sene Önce

Batikon Fiyatı Batikon Ne Kadar?

"Batikon Fiyatı ve modelleri nelerdir?" Sorusunun cevabına bakmadan önce "Batikon nedir?" "Ne işe Yarar?" "Nasıl…

4 sene Önce

Kedi Kısırlaştırma Fiyatı Ne Kadar?

Gün geçtikçe evde hayvan besleyenlerin sayısı artmaktadır. Kedi ve köpekler başta olmak üzere, bunlar gibi…

4 sene Önce